Ik las laatst een artikel in het Salt magazine (Magazine over actief en avontuurlijk leven) een interview met de outdoorfilosoof Dave Cornthwaite.
Een verhaal over iemand die luisterde naar zijn hart en vooral ging doen. Ik ben gek op dat soort verhalen maar 1 zin in zijn verhaal sprak mij bijzonder aan en ik citeer.

Als ik in mijn hele leven nog maar één raad zou mogen geven dan zou het dit zijn: zeg eens wat vaker ‘ja’.

 

En dat vond en vind ik wel een wijze en eenvoudige raad. In het algemeen zijn we geprogrammeerd op het ‘ja maar’ en het zien, zoeken en vinden van allerlei ‘beren op de weg’.
Ik wil niet zeggen dat we ons dus zomaar als een kip zonder kop in allerlei avonturen moeten storten maar een beetje meer ‘ja’ in plaats van ‘ja maar’ kan geen kwaad!

Zo stelde ik mijzelf begin januari dit jaar de vraag ‘wil ik dit jaar nog op wandelavontuur’? Mijn antwoord was een volmondig ‘ja’. De volgende vraag was ‘ga ik dit jaar nog op wandelavontuur’? Daar moest ik toch even langer over nadenken… Maar toch onder andere na het lezen van dit interview (bedankt Dave:-)) werd dit ook een volmondig ‘ja’.
Ik had heel gemakkelijk kunnen zeggen: ‘Ja, maar dit jaar even niet, mijn financiën zien er nu niet super rooskleurig uit’. Of ‘ja, maar ik ben eigenlijk nog maar net terug van mijn vorige avontuur’. Ofwel, ik had -tig redenen kunnen verzinnen (en die verzon ik ook) om naar mezelf duidelijk te maken dat het nu niet een goed plan was.

En toch luisterde ik naar mijn hart en zei ik ‘ja’. Vervolgens ben ik gaan doen. Ben ik het gaan inpassen in een voor mij gunstige periode waarin het betreffende loopbaan trajecten toch redelijk stil is. Ben ik gaan kijken hoe ik het voor mijzelf zo goedkoop mogelijk kon maken. En nu, 2 ½ maand later, heb ik alles ingepland. Zit ik boordevol energie, kijk ik er ontzettend naar uit. En… blijkt het financieel gewoon ineens ook lekker te lopen….. Zo mooi om te zien.

Dus straks, 1 juli, trek ik mijn nieuwe wandelschoenen aan, hijs mijn oude vertrouwde rugzak op m’n rug, zet m’n kompas richting het oosten en ga ik vol goede moed op reis. Vanuit mijn woonplaats Kortenhoef naar Osnabruck. Dan door naar Hannover waar ik op het vliegtuig stap naar Oslo. Dan vanuit Oslo weer te voet verder over het St. Olavspad naar Trondheim.

Loop je een stukje mee? (en p.s. houd bij deze vraag bovenstaand advies in gedachten:-)).
Dat kan! Op het traject van Kortenhoef naar Osnabruck kun je 1 tot maximaal 3 dagen meelopen.
Over de route, opzet, periode, etcetera vind je op deze link meer informatie! Neem gerust even een kijkje!
Heb je interesse (of ken je iemand die mogelijk interesse heeft); laat me weten via email: info@dereiscoach.nl

Wil je verder eens weten wat er mogelijk is op gebied van coaching – loopbaan begeleiding dan is alle informatie beschikbaar op mijn website www.dereiscoach.nl. Bijvoorbeeld in de vorm van een ‘Loopbaan’ wandelcoach 5 daagse in Zuid-Limburg. Of een ‘Werk & Leven’ wandelcoach 8 daagse in Frankrijk!
Ik wens je tenslotte een heerlijke week toe en tot het volgende blog!

Met hartelijke groet,

Dirk van Asselt
De reiscoach

Eerstvolgende evenementen

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.

De reiscoach

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Pin It on Pinterest

Share This