Loopbaanbegeleiding

De reiscoach geeft aan mensen met diverse loopbaan- / levensvraagstukken op maat gemaakte loopbaanbegeleiding. Ik help je duidelijkheid te verkrijgen op veel gestelde vragen als ‘wat kan ik, wat wil ik en hoe en waar kan ik daar vervolgens invulling aan geven’. Je komt in beweging en krijgt inzicht in je talenten en mogelijkheden. Je neemt de regie in eigen hand en maakt bewuste keuzes. Met focus, marktkennis en door jezelf te leren te profileren ga je stap voor stap op weg naar een nieuwe plek op de arbeidsmarkt.

Vorm - Outdoor

 

Vorm van coaching / loopbaanbegeleiding

 • Coaching / loopbaanbegeleiding Outdoor Hierbij vinden de gesprekken buiten plaats. In de natuur, onderweg, in Nederland of buiten Nederland. Outdoor coaching / loopbaanbegeleiding geef ik in de vorm van 1-daagse outdoor coaching / loopbaandagen en meerdaagse outdoor coaching / loopbaan reizen als “special”.
  Een 1-daagse outdoor coaching / loopbaandag is èèn volle dag coaching voor jou – je kunt je hierop individueel inschrijven of middels open inschrijving met dan maximaal drie deelnemers. Je kunt inbrengen wat je wilt en daar gaan we vervolgens concreet en resultaatgericht mee aan de slag. Op ieder onderwerp of thema waar jij eens goed aandacht aan wilt besteden.
  Gedurende een meer daagse outdoor coaching / loopbaanreis – dit jaar in de Pyreneeën – doorlopen we stap voor stap een volledig loopbaantraject. Vanaf ‘wat wil ik’ tot en met marktbenadering. Meer informatie over deze unieke vorm van toekomstbegeleiding vind je hier op de pagina Outdoor.

 

         

Doel

   

Doel

Duidelijk krijgen wat je wilt, waar je dat kunt gaan doen en hoe je daar terecht komt. Tot de kern komen, weloverwogen keuzes maken en vervolgens vanuit de realiteit en omstandigheden van het nu ga je stap voor stap onderzoeken hoe en waar jij je talenten en capaciteiten optimaal kunt inzetten.  Doel- en resultaatgericht toewerken naar een (werk)leven gebaseerd op plezier en voldoening.    

Uitgangspunten

Uitgangspunten

In een loopbaantraject hanteer ik altijd de volgende uitgangspunten:

 • Zelfkennis
  Exact weten wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Prettig voor jezelf maar zeker ook bijna noodzaak in het hele sollicitatieproces. Jezelf kunnen en durven te profileren op basis van zelfkennis.
 • Duurzame inzetbaarheid
  Toewerken naar een duurzame plek op de arbeidsmarkt. Binnen een functie (rol) en organisatie die bij je past. Gebaseerd op wederzijdse drijfveren.
  Dus geen korte termijn oplossing maar gebaseerd op lange termijn visie.
 • Zelfredzaamheid
  Leren om jezelf te plaatsen. Dus niet afhankelijk zijn van anderen maar zelf leren om vanuit eigen kracht in contact te komen met organisaties (of doelgroep / klanten in geval van zelfstandigheid) waarmee jij in contact wilt komen.

 

Inhoud

Inhoud

In een loopbaantraject komen de volgende aspecten uitgebreid aan de orde:

 • Zelfvertrouwen
  Eigenwaarde en zelfvertrouwen zijn de basis van waaruit verdere stappen naar de toekomst gemaakt kunnen worden.
 • Wat
  Concreet helder krijgen wat je kunt, wat je wilt, waar je voldoening van krijgt en wat er mogelijk is.
 • Waar
  Binnen welke organisatie (of adeling) kun je jouw talenten het beste tot uiting laten komen? Wat zijn voor jou de ideale werkomstandigheden? In geval van zelfstandigheid: wie is jouw doelgroep? Hoe ziet jouw markt eruit?
 • Hoe
  Hoe kom je daar terecht waar jij terecht wilt komen? Je gaat leren jezelf te profileren. Schriftelijk via je CV en mondeling door kort en bondig te vertellen wie je bent, wat je kunt en wat je wilt (personal branding).

 

Wat levert het je op?

Wat levert een outdoor loopbaandag / loopbaantraject je op?

Afhankelijk van je vraag of je specifieke thema:

 • Zelfwaardering en zelfvertrouwen
 • Persoonlijke groei
 • Duidelijk hebben wat je wilt en kunt
 • Duidelijk hebben voor welke organisatie jij zou willen werken of een opdracht zou willen uitvoeren
 • Missie, doelen en acties voor ogen hebben
 • Weten hoe je je schriftelijk (CV/Sociale media) en mondeling kunt profileren
 • Plezier, voldoening en zingeving

 

7 stappen methodiek

7 stappen methodiek

Het proces “Volg je Hart, met gezond verstand” omvat zeven stappen welke we – afhankelijk van je vraag, thema, punt waar je staat –  meer of minder uitgebreid en stap voor stap kunnen doorlopen tijdens een loopbaan dag of een compleet loopbaantraject.  

 • Stap 1: Zelfwaardering en zelfvertrouwen Zelfwaardering en zelfvertrouwen zijn in 95% van de gevallen aspecten die een flinke deuk oplopen als we zonder werk komen te zitten. Sowieso zijn het ‘items’ die in ieders leven op bepaalde momenten flink onder druk komen te staan. En juist deze twee aspecten spelen een grote, en vaak beslissende, rol in het realiseren van onze dromen, wensen, doelen, vinden van nieuw werk, gewenste veranderingen realiseren, et cetera. Daar gaan we dus aan werken! Zodat we wel met dat zelfvertrouwen verder gaan. Zodat we onszelf wel waarderen om wie we zijn en waar we staan.
 • Stap 2: Plezier Onderzoeken welke rode draad er aan plezier in je leven zit. Veelal zijn dat indicatoren voor hetgeen waar je goed in bent, waar je talenten liggen. Als je bovendien de onderliggende drijfveren boven water krijgt zijn we weer een stap verder. Het zijn de aspecten die je in je functie / rol zou willen terug zien.
 • Stap 3: Wensen en kwaliteiten (wat wil ik, wat kan ik) Ieder mens heeft zijn specifieke kwaliteiten / talenten. De kunst is dat je deze kent van jezelf en ook optimaal gaat toepassen in je werk(omgeving). We gaan er naar toe werken dat je precies weet wat je wilt in termen van functie / rol, werkvorm (zelfstandig / loondienst), sector en type organisatie.
 • Stap 4: Missie, doelen en acties Iedere organisatie heeft wel een missie. Ook jij gaat een persoonlijke missie opstellen. Vanuit deze missie worden doelen bepaald met daaraan weer gekoppelde acties.
 • Stap 5: Marktonderzoek Onderzoeken bij welke organisatie (of bijvoorbeeld voor welke doelgroep in geval van zelfstandigheid) jij zou willen werken? Waar pas jij, waar kom jij tot je recht? Dit ga je voor jezelf bepalen resulterend in een concreet overzicht.
 • Stap 6: Profileren (Personal Branding) Leren vertellen wie jij bent, wat je wilt, waar je goed in bent, wat je valkuilen zijn en hoe je deze kunt voorkomen. Leren jezelf te uiten, te profileren, te pitchen.
 • Stap 7: Marktbenadering Leren hoe je in gesprek komt met die organisaties waarmee je in gesprek wilt komen.

 

Voor wie bedoeld?

Voor wie bedoeld?

Een outdoor coaching loopbaandag of compleet traject is met name geschikt voor mensen die:

 • Zich in een ontslag traject bevinden, of binnenkort komen, door bijvoorbeeld een (aanstaande) reorganisatie, en die extern naar een andere functie dienen om te kijken.
 • Intern binnen de huidige organisatie van functie willen of moeten veranderen.
 • Op eigen initiatief naar een plek op de arbeidsmarkt op zoek willen waarin plezier, voldoening en zingeving centraal staan. Als zelfstandige of in loondienst.
 • Op eigen initiatief inzicht willen hebben over alternatieve mogelijkheden betreffende invulling van je werkleven. Bijvoorbeeld: Wat zou je kunnen of willen doen als je eens iets voor jezelf zou beginnen? De ervaring leert als mensen dit voor zichzelf duidelijk hebben ze dat een heel rustig gevoel geeft. Dat ze weten dat als ze voor een moment staan van ontslag welke alternatief pad ze kunnen bewandelen.
 •  

 

 

 

Wil je vrijblijvend contact over jouw mogelijkheden op het gebied van toekomstbegeleiding? Vul dan onderstaand contactformulier in. Ik neem snel contact met je op

Dirk van Asselt

Dirk van Asselt

De reiscoach

Eerstvolgende evenementen

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.

De reiscoach

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Pin It on Pinterest

Share This