Loopbaanbegeleiding Indoor

In een ‘traditioneel’ indoor individueel loopbaantraject lever ik optimaal maatwerk en begeleid ik je stap voor stap waarbij je onderzoekt wat bij je past en welke mogelijkheden je hebt. Je komt actief in beweging waarbij je keuzes maakt en resultaat gericht toewerkt naar de door jouw gestelde doelen.
Het is mijn missie mensen te inspireren om optimaal hun capaciteiten, talenten en mogelijkheden in te zetten en te benutten. Om vanuit plezier en voldoening duurzaam te leven en te werken. Stap voor stap op weg naar een plek op de arbeidsmarkt die bij je past. In loondienst of als zelfstandige.

Vorm en inhoud

Vorm en inhoud

Een indoor individueel loopbaantraject is eigenlijk een traditioneel traject waarbij de gesprekken binnen plaats vinden in een daartoe geschikte coachruimte.
De frequentie van de bijeenkomsten is wekelijks of 2-wekelijks afhankelijk van de snelheid die jij er aan wilt geven en natuurlijk de tijd die je hebt. Een traject bestaat meestal uit zeven tot acht bijeenkomsten van anderhalf uur. De duur van een indoor loopbaantraject ligt dan tussen de twee en de vier maanden.
Tussen de bijeenkomsten krijg je diverse opdrachten mee om thuis uit te werken en het volgende gesprek voor te bereiden.
Zo bereid je jezelf stap voor stap en doelgericht voor op nieuw perspectief en een nieuwe werk toekomst.

We volgen daarbij de 7 stappen zoals toegelicht op de pagina Loopbaanbegeleiding:

 • Stap 1: Zelfwaardering en zelfvertrouwen
 • Stap 2: Plezier
 • Stap 3: Wensen en kwaliteiten (wat wil ik, wat kan ik)
 • Stap 4: Missie, doelen en acties
 • Stap 5: Marktonderzoek en focus
 • Stap 6: Profileren (Personal Branding)
 • Stap 7: Marktbenadering

 

Voor wie geschikt?

Voor wie geschikt?

Indoor toekomstbegeleiding is met name geschikt voor jou als je:

 • Puur individuele begeleiding wilt
 • Het prettig vindt om bijvoorbeeld wekelijks of iedere 2 weken een gesprek te hebben waarin dan een onderwerp uit het loopbaantraject wordt behandeld.
  Vervolgens kun je het thuis rustig laten bezinken, zaken uitwerken en het volgende gesprek (onderwerp) voorbereiden.
 • Houdt van traditionele toekomstbegeleiding. Op locatie, aan tafel in gesprek.

 

 

Testimonials

Testimonials toekomstbegeleiding indoor

"Met Dirk heb ik heel specifiek twee coachingsgesprekken gehad over het bepalen van mijn missie en over iets waar ik in mijn dagelijks leven vaak tegenaan liep. Dirk was goed voorbereid voor beide gesprekken en respect is bij hem de basis waardoor er een hele open sfeer ontstaat. In de gesprekken confronteert hij op een prettige manier door de juiste vragen te stellen, waardoor je antwoorden vindt waar je uit jezelf niet opgekomen zou zijn. De fijne gesprekken en oefeningen hebben me verhelderende inzichten gegeven waar ik echt mee verder kan"!

Annemieke Nijdam

+++++++++++++++++  

''Dirk is een loopbaan coach én fervent fietser. Gezien mijn eigen fietspassie en -ambitie was de link daarom snel gelegd. In ons eerste gesprek weet Dirk meteen een ontspannen sfeer te creëren. Gesprekken gaan van concrete doelen naar mentale aspecten en weer terug, in een mix die natuurlijk aanvoelt. Nergens verliest hij zich in details.
Een coach die oprecht geïnteresseerd is; hij wil weten waar je kwaliteiten, waar je passies liggen. Om die boven water te krijgen gebruikt hij diverse technieken; steeds met oog voor mentale én fysieke aspecten om inspiratie te bevorderen. Terugkerende vragen zijn: Met welke kwaliteiten kun je toewerken naar je ideale leven? En welke gedachten en gevoelens uit het verleden zitten dat proces in de weg? Dirk geeft het allemaal een goede plek. Een ideale baan is geen onbereikbaar ideaal, zolang je maar werkt aan verandering en jezelf blijft uitdagen.

Waardevol zijn ook zijn inzichten in de kunst van het netwerken. Hoe doe je dat op een natuurlijke manier? Welke vragen stel je (niet) en met welke houding ga je een netwerkgesprek aan? Waar nodig illustreert hij vanuit zijn eigen ervaring. Hij is daarbij altijd concreet en gericht op heden en toekomst.
Dirk inspireert, stimuleert zelfvertrouwen en laat een positieve stempel achter op mijn levenshouding. De weg naar mijn ideale baan, mijn kwaliteiten en passies zijn een stuk duidelijker geworden".

Olivier Beens
Naschrift: Inmiddels een baan gevonden die bij me past en in een inspirerende rol en omgeving!

+++++++++++++++++  

"In de zomer van 2013 werd me duidelijk dat ik na een dienstverband van 30 jaar bij dezelfde werkgever een kruispunt in mijn carrière ging naderen. Dit maakte me onzeker. Op een gegeven moment had ik het gevoel In plaats van een kruispunt op een rotonde te zitten en dat ik alleen maar rondjes bleef draaien. Rationeel kwam ik niet verder, op de een of andere manier had ik een helpende hand nodig.
Via een zoektocht op internet kwam ik uit bij Dirk van Asselt, die volgens zijn filosofie “Volg je hart, met gezond verstand” is gespecialiseerd in toekomstbegeleiding. Ik was snel gecharmeerd van zijn filosofie.

In het eerste telefoongesprek met Dirk kreeg ik meteen een goed gevoel. De eerste sessies werden gepland. Dirk heeft me op een heel persoonlijke wijze een spiegel voorgehouden en heeft me geholpen een reis naar mezelf te maken. Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik ? Parallel aan onze sessies bleek dat mijn functie bij mijn huidige werkgever inderdaad kwam te vervallen, na een dienstverband van meer dan 30 jaar ging ik op weg naar een nieuwe uitdaging. In de emotionele achtbaan waarin ik terecht kwam heeft Dirk me steeds terug weten te brengen naar waar het eigenlijk om gaat, namelijk dat gene na te streven waar je energie van krijgt, en de uitdagingen waar ik voor sta aan te gaan vanuit mijn eigen kracht. Naar de kern en van daaruit doel- en resultaatgericht stappen zetten naar de toekomst. 

Ik weet nu wat ik kan. Ik weet nu ook veel beter wat ik belangrijk vind in het leven en wat ik graag wil gaan doen. Dirk heeft me gestimuleerd een persoonlijke missie op te stellen. Deze is nu mijn ankerpunt in de afwegingen die ik maak op weg naar mijn “lonkend perspectief”. Dirk, je was echt een persoonlijke begeleider, en inspirator op het moeilijkste gedeelte van mijn loopbaan. Ik weet nu al dat ik de komende tijd nog regelmatig zal terug denken aan onze sessies en de wijze raad en tips die je me daarin hebt gegeven".

Pieter Linssen
Naschrift: Inmiddels ben ik als zelfstandig ondernemer aan de slag als adviseur op het gebied van boekhouding, fiscale adviezen en vragen over bedrijfsvoering.
 

++++++++++++++++++

“Na jarenlange trouwe dienst was ik bij mijn ontslag in 2013 vooral erg teleurgesteld in de manier waarop alles ging. Bovendien kwam mijn ontslag na een erg hectische periode. Ik moest echt even mezelf terugvinden. Dankzij Dirk vond ik de rust om aan mezelf te werken. Wat vind ik belangrijk en waar ben ik goed in? Dirk straalt een enorme rust uit en dat geeft een gevoel van vertrouwen. De sessies hebben mij enorm gesterkt en het nodige zelfvertrouwen gegeven.
Inmiddels ben ik met een frisse blik en veel enthousiasme begonnen aan een nieuwe uitdaging (twee zelfs)”.

Jantine

 

++++++++++++++++++++

"Ergens lees ik over Dirk van Asselt in het plaatselijke wijkkrantje over een monster fietstocht door Zuid Amerika die hij gaat maken! Mijn passie voor fietsen is getriggerd en zo blijf ik Dirk de jaren erna mede door zijn blogs volgen. Zijn motto ‘Volg je hart, met gezond verstand’ kreeg voor mij begin dit jaar meer betekenis toen ik merkte dat ik geen passie meer voelde in mijn werk. De link met Dirk was gauw gemaakt en op een goede dag sprak ik hem aan. Geen idee wat met te wachten stond maar de praktische aanpak sprak mij aan. Vooral de zelfreflecties, het inzicht krijgen op, en het bewust worden van mijn doelstellingen gaven mij weer de handvatten om keuzes te maken en stap voor stap naar mijn doelen toe te werken. Uiteindelijk is je persoonlijke ontwikkeling je beste zekerheid! Bedankt Dirk voor de prettige manier waarop je mij geholpen hebt!"

Clemens Hom
Naschrift: Ik heb inmiddels een nieuwe uitdaging gevonden in een nieuwe baan welke mij voldoening en energie geeft!

 

+++++++++++++++++++++++

"Eens de veertig gepasseerd, of als je ondertussen kan terugblikken op meer dan 20 jaar beroepsleven, komt er moment waarop je jezelf de vraag stelt: blijf ik dit doen? Wil ik nog iets anders? Via Internet kwam ik terecht bij Dirk, die net zijn eigen levensverhaal had uitgebouwd volgens het 'Volg je Hart, met gezond verstand' principe, een idee dat mij direct aansprak. Na een initiële face-to-face meeting, besloten we om de sessies via Skype te houden. Dirk bood een gestructureerde aanpak aan, waarbij alles draaide om de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Hij was het perfecte klankbord om mijn voorbije carrière en een stuk van mijn leven in perspectief te plaatsen. Geen zweverige aanpak, maar gebaseerd op persoonlijke ervaringen, met een luisterend oor en to the point. Uiteindelijk moeten de antwoorden uit jezelf komen, maar Dirk hielp me om dit proces op gang te brengen. En, oh ja, niet onbelangrijk, Dirk is gewoon ook een sympathieke kerel die echt geïnteresseerd is in je persoonlijk verhaal"

Wim Moortgat
Naschrift: Ik ben mijn hart gaan volgen en inmiddels mijn eigen onderneming 'climb that mountain' gestart!

+++++++++++++++++++++

Loopbaantraining aan totaal 30 deelnemers verdeeld over 3 groepen.
"Na een uitvoerige kennismaking met het project Meewerken heeft Dirk van Asselt voor onze kandidaten met een WWB uitkering een 6-delige loopbaantraining op maat gemaakt. De deelnemers hadden als doel te weten te komen wat zij in de toekomst willen en hoe ze dat kunnen bereiken. Uiteindelijk doel was activering binnen de arbeidsmarkt.

Wij hebben Dirk van Asselt ervaren als een zeer betrokken trainer die graag mensen in beweging brengt. Hij doet dit door de tijd te nemen voor zowel opdrachtgever als kandidaat. Een uitgebreide kennismaking en een evaluatie zijn voor hem vanzelfsprekend. Uiteindelijk heeft hij 3 trainingen verzorgd van ieder 7 delen voor totaal 30 mensen (10 per groep).
Onze kandidaten hebben meer inzicht gekregen in hun mogelijkheden binnen de huidige arbeidsmarkt en hoe zij deze het beste kunnen benaderen. Een aantal zijn stappen aan het zetten richting zelfstandig ondernemersschap. Een aantal zijn voor meer uren uitgestroomd naar de arbeidsmarkt"

Opdrachtgever gemeente Huizen
Naschrift: Na 1 jaar zijn 40% van de deelnemers aan de loopbaantraining op enigerlei wijze uitgestroomd naar betaald werk.

+++++++++++++++++++++

 

"Ik heb veel aan deze training gehad. Ik heb nu duidelijk voor ogen wat mijn sterke punten zijn, waar ik nog aan moet werken en welke richting ik op wil. Ik weet nu wie ik ben en wat ik wil en hoe ik dat aan ga pakken!"

Renate Renes

 

Locatie

Locatie

Ik ben woonachtig in de regio Hilversum. Voor indoor toekomstbegeleiding maak ik gebruik van 'in company' locaties. Tevens ben ik aangesloten bij Het Coachhuis die geschikte coachlocaties heeft door heel Nederland. Zo kan ik je op gebied van toekomstbegeleiding van dienst zijn in een groot deel van Nederland. 

 

Investering

Investering

Mijn coachtarief is €85 per uur inclusief BTW voor particulieren.
Mijn coachtarief is €115 per uur exclusief BTW voor opdrachten via werkgevers / organisaties. 

De duur van een bijeenkomst is in de meeste gevallen 1 ½ uur.
De duur van een totaal loopbaantraject is in de meeste gevallen zeven a acht bijeenkomsten.  Gedurende een totaaltraject begeleid ik je tevens online tussen de bijeenkomsten door. Voor een prijsopgaaf van een totaaltraject kun je contact met me opnemen middels het onder aan de pagina weergegeven contactformulier.

Contactformulier Loopbaancoaching

Wil je vrijblijvend contact over jouw mogelijkheden op het gebied van toekomstbegeleiding? Vul dan onderstaand contactformulier in. Ik neem snel contact met je op

Pin It on Pinterest

Share This