prikkels

In het huidige digi- en prestatie tijdperk kunnen we 24 uur per dag druk zijn met alle mogelijke denkbare bezigheden, social media, informatie vergaren, etcetera.
Al die prikkels in overvloed biedt veel mogelijkheden, kansen en ontwikkeling maar tegelijkertijd kan het ook leiden tot (keuze) stress, het gevoel van niets te mogen missen, bezig zijn met allerlei randzaken. Ofwel gebrek aan focus en gebrek aan een gevoel van voldoening.
Ik merk het ook aan mezelf. Bijvoorbeeld bij het schrijven van dit blog. Een paar zinnen en dan even de mail checken. En komt er weer een blieb binnen op de smartphone. Met als gevolg dat ik de draad weer kwijt ben en weer opnieuw kan beginnen…

 

Een van de levensbehoeften van de mens is er toe willen doen. Van betekenis willen zijn. Een bijdrage willen leveren. Wat doe je in dat geval? Wat betekent dat voor jou? Dan kom je bij de kern. Door alle drukte en mogelijkheden raken veel mensen weg van die kern.

Natuur(lijke) inspiratie
KlaproosDaarom ben ik ook zo graag in de natuur of op reis (of liefst allebei tegelijk). Bewust een poosje afstand nemen van alle dagelijkse prikkels en hectiek. Niet alleen omdat het leuk is, mooi is, genieten is. Maar ook gewoon uit creatief en ‘zakelijk’ oogpunt. Ik ervaar keer op keer (niet alleen bij mijzelf maar zeker ook bij mijn klanten) dat je juist in die omstandigheden van ontspanning tot de beste ideeën en inzichten komt.

Dus plan die stilte, rust en ontspanning bewust voor jezelf in. Doe je dit niet dan heb je grote kans dat je door de hectiek van alledag in beslag genomen wordt, het er gewoon niet van komt en je aan het eind van het jaar terug kijkt en denkt ‘had ik maar…..’. Ik daag je uit: pak nu je agenda en prik een week voor jezelf om je op te laden, te inspireren en over je toekomstige stappen na te denken. Zit je nog op de goede weg? Wil je bepaalde zaken veranderen? Wat wil je met je werk, met je leven? Gun het jezelf!

Ken jij mensen of wil je zelf eens bewust een week voor jezelf uittrekken om tot die kern te komen en eens serieus de tijd nemen hoe jij jou (werk)leven verder wilt inrichten? Een mooie combi is een wandelweek gekoppeld aan een professioneel en volwaardig coachtraject. De volgende weken staan gepland en gaan door:
·    ‘Train de Trainer’ 5 daagse in Zuid-Limburg van 9 – 13 maart
·    ‘Loopbaan’ 5 daagse in Zuid-Limburg van 1 – 6 juni
·    ‘Werk&Leven 8 daagse in Frankrijk (Marminiac) van 13 – 20 september
Ik durf je te garanderen dat je tot de kern komt. Dat je na afloop exact weet wie je bent, wat je kunt, wat je wilt en hoe je dat gaat bereiken.
Meer informatie en details lees je op de volgende link: https://dereiscoach.nl/inspiratie-reizen/
Wandelavontuur – Duitsland, Noorwegen
Zelf ga ik in juli & augustus weer op stap; inspiratie opdoen! Planning is dat ik 1 juli vertrek vanuit thuis (Kortenhoef) en de kompasnaald op het oosten zet. Ik loop dan over het Marskramerpad via Amersfoort richting Enschede. Bij Bad Bentheim de grens met Duitsland over. En dan over de Handelsweg route naar Osnabruck en verder naar Hannover. Daar op het vliegtuig naar Oslo. En dan vanaf Oslo over de Camino Gudbrandsdalen naar Trondheim waar ik rond 23 augustus zal aankomen. Na dan nog een week hiking in het Aurlandsdal ben ik zo 3 september weer terug in Nederland. Waarschijnlijk vol energie, inspiratie en ideeen!
Als je zin hebt om op het gedeelte van Kortenhoef naar Hannover een stuk mee te lopen (1
tot maximaal 3 dagen) dan kan dat.
Eigenlijk op dezelfde manier zoals vorig jaar toen ik naar Spanje liep. Laat me even persoonlijk weten of je geïnteresseerd bent middels een email naar info@dereiscoach.nl

Ik wens je mooie inspiratie toe.
Met hartelijke groet,

Dirk van Asselt
De reiscoach
www.dereiscoach.nl
info@dereiscoach.nl
06-12513085

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Pin It on Pinterest

Share This