Inspiratielezing “Traveling – my university of life”

De Reiscoach geeft op een avontuurlijke en leerzame wijze unieke inspiratielezingen gebaseerd op zijn gemaakte reizen. Toehoorders worden op luchtige manier stof tot nadenken gegeven. Die kunnen leiden tot meer zelfinzicht, stappen durven nemen en hernieuwde energie om ideeën en wensen om te vormen tot concrete activiteiten. Aan de hand van anekdotes uit mijn reisleven gegrepen. Aan de hand van prachtige beelden, persoonlijke verhalen en unieke belevenissen.

Lees ook mijn blog over de lezing op de Fiets- en wandelbeurs in de Jaarbeurs maart 2018

Doel

Doel
Mijn doel is de toehoorders, van jong tot oud, te inspireren, te raken, te prikkelen, te motiveren. In beweging te laten komen. Met een andere blik naar obstakels te laten kijken. Laten realiseren dat veranderingen en hindernissen kansen zijn. Laten voelen dat dromen realiseren mogelijk is.

Inhoud

"Traveling - my university of life"
Mijn gemaakte reizen zijn de leidraad en inspiratiebron voor deze interactieve inspiratielezingen. Waarbij ik op luchtige wijze vertel over mijn daarin opgedane ervaringen, inzichten en belevenissen. Bij voorkeur betrek ik het publiek op actieve wijze gedurende de bijeenkomst. De reizen die de revue passeren zijn:

 • Backpackersreis door Australië in 2001
 • Fietsreis in 2009 van 12.000 kilometer door Zuid-Amerika
 • Vroegtijdig afgebroken wandelreis in 2011 van Rome naar Jeruzalem
 • Wandelreis in 2014 van 3.500 kilometer vanuit Nederland naar Spanje.
 • Pyreneeen GR11 wandeltocht in 2017 van 900 kilometer dwars door en over de Pyreneeen.
Thema’s en onderwerpen die aan bod kunnen komen:

Centrale thema’s en onderwerpen die aan bod kunnen komen:

 • Overtuigingen - 'Jouw eigen overtuigingen kunnen je maken of breken'
 • Dromen realiseren - 'Van je passie je business maken'
 • Doelen - 'Doelen stellen kan iedereen, doelen bereiken ook'
 • Irritaties - 'Je wilt eigenlijk een beetje lijken op je grootste irritatiebron' 

Deze thema's passeren de revue aan de hand van mijn reisverhalen welke worden begeleid door eigen gemaakte foto's en video's. 

Wat levert een inspiratielezing op:

Wat levert een inspiratielezing de toehoorder op:

 • Inzicht in de kracht van overtuigingen
 • Inzicht in op welke wijze doelen daadwerkelijk te bereiken zijn
 • Zelfvertrouwen
 • Plezier
 • Inspiratie
 • Motivatie en middelen om je passie te ontdekken. Maar ook hoe je je passie kunt integreren in je persoonlijk of werkbare leven.
 

Wat levert een inspiratielezing de organisatie op:

 • Medewerkers die met meer vertrouwen de toekomst in gaan
 • Medewerkers die helderder voor ogen hebben wat zijn willen
 • Medewerkers die gemotiveerder zijn om de benodigde, veelal ongewenste, veranderingen met meer optimisme tegemoet te treden.
Testimonials

Testimonials van aanwezigen bij een inspiratielezing

"Zijn lezing vond plaats in een ontzettend mooie omgeving, geweldige zaal en heel gaaf aangekleed met zijn reisspullen. Alles was geregeld, van koffie, thee, verse sapjes tot iets lekkers. Puur en eerlijk. En zo heb ik Dirk ook leren kennen.
Ik ging verwachtingsvol zitten en vond het heerlijk om naar Dirk te luisteren. De eenvoud en het gemak waarmee Dirk voor een groep staat zorgt ervoor dat je je al snel met hem op reis waant waarbij al je zintuigen worden aangesproken. Bijzonder knap! Het is bij Dirk niet alleen stil zitten en luisteren, maar vooral ook in dialoog met elkaar en Dirk met het publiek. Dat zorgt voor een fijne afwisseling.
Als kers op de slagroom liepen we nog een rondtje door de tuin en bespraken we diverse onderwerpen met elkaar in de buitenlucht. Een mooie afwisseling die direct weer een andere energie geeft. Naast een hele leuke en inspirerende middag heeft het mij ook iets heel concreets opgeleverd. Ik heb bij thuiskomst direct een eerste stap gezet om 1 van mijn doelen voor 2015 tot werkelijkheid te laten komen: een stiltereis boeken. Iets waar ik normaal gesproken eindeloos over zou wikken, wegen en uitstellen. Maar 1 vraag triggerde mij tijdens de tuinwandeling: 'wat is de eerste stap die jij gaat zetten? Mijn antwoordt: boeken!
6 maanden later beleefde ik een geweldige week waarbij ik o.a. per kameel door de woestijn van Jordanië trok!" 

Bedankt Dirk! - Petra Zijderveld

+++++++++++++++++++++++++++++   

''Ik besloot Dirk van Asselt te vragen als eerste spreker voor de Business Inspiration bijeenkomst van 2YOY. Een goede keuze! Dirk wist de aanwezigen te boeien, te betrekken en schonk hen inspirerende momenten aan de hand van zijn persoonlijke ervaringen. Zonder enige twijfel beveel ik Dirk van harte aan voor een ontmoeting met een interessante vent, met een boeiend verhaal vol inzichten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling (Zowel op zakelijk- als op prive gebied). En dat mooi geïllustreerd aan de hand van zijn reizen".

Eugene van den Hemel

+++++++++++++++++++++++++++++

''Na een verhaal (Met foto's en DVD geillustreerd) over zijn fietsreis van 12.000 kilometer door zeven landen van Zuid-Amerika, vertelde Dirk van Asselt over wat hij geleerd had op persoonlijk gebied. De inzichten die hij heeft opgedaan en welk effect dat op zijn leven heeft gehad en nog steeds heeft. Het was een zeer onderhoudende avond over reizen in de ruimste zin van het woord".

Yvonne van Beest

+++++++++++++++++++++++++++++

Inspiratieworkshop

"De lezing/workshop Entrepreneurship - Business by passion gegeven aan de NHTV - is succesvol verlopen. De studenten kregen op een aangename en actieve manier de gelegenheid om ‘ondernemerschap’ vanuit een nieuw en inspirerend perspectief te benaderen. De instructie, uitleg en feedback voor de workshop was helder/duidelijk en to the point. Zeker de Inspiratiewandeling leverde creatieve en verhelderende inzichten op bij de studenten. De studenten waren geboeid, enthousiast en met volle aandacht aanwezig bij het gepresenteerde en bijbehorende opdrachten.  

De workshop past uitstekend bij het thema van dit Erasmus project; Tourism and the Quality of Life, Entrepreneurship in Experiences. De workshopvorm en de inspiratiewandeling past prima bij de Erasmus doelstelling om innovatieve en inspirerende onderwijsvormen te ontwikkelen.
Deze manier van werken is zeker geschikt om aan te raden voor andere onderwijsprojecten van de NHTV, speciaal als het gaat om ontwikkelen van (kleinschalig) ondernemerschap".

George de VinkProject manager Erasmus IP 2013

++++++++++++++++++++++

"Afgelopen week heb ik meegedaan aan de workshop "Leef je dromen" bij Tradeschool Amsterdam.  De laatste tijd begin ik mij steeds meer te focussen op wat ik belangrijk vind in mijn leven en dit zou voor mijn gevoel goed aansluiten bij die zoektocht.  Dirk van Asselt heeft deze zoektocht al achter de rug en probeert andere mensen te helpen dit geluk ook te vinden. Door middel van een eenvoudige oefeningen proberen alle groepsgenoten hun ware dromen voor te stellen en aan het eind van de workshop heeft iedereen voor zichzelf een stapje gecreeerd die zal bijdragen tot de uitvoer van je droom. De bijeenkomst duurde maar anderhalf uur, er was dus niet veel tijd om bij alle groepsgenoten diep tot de kern te komen. Toch vond ik het een zeer inspirerende bijeenkomst waar ik veel aan heb gehad en waarbij ik concreet ook meer zicht heb gekregen over wat ik wil en hoe ik dat kan bereiken."

Isi Bessems 

 

Voor wie bedoeld?

Voor wie bedoeld?
Deze inspiratielezingen zijn vooral geschikt voor:

 • Een organisatie of bedrijf waar bijvoorbeeld een reorganisatie aanstaande is. Waarbij werknemers een stuk motivatie, inspiratie kunnen gebruiken om met ‘het hoofd omhoog’ en met zelfvertrouwen naar de toekomst kunnen kijken.
 • Een organisatie die hun medewerkers in beweging willen brengen. In verband met interne mobiliteit, veranderings processen, etcetera.
 • Een organisatie die hun medewerkers willen trakteren op een leuke, inspirerende en wellicht unieke bijeenkomst.

Daarnaast zijn de programma’s geschikt voor:

 • Scholen en opleidingsinstituten (studiekeuze, ondernemersschap) in de vorm van bijvoorbeeld gastcolleges
 • Netwerkorganisaties

 

Locatie en groepsgrootte

Locatie en groepsgrootte
Een inspiratielezing wordt “in company’’ gegeven en is geschikt voor groepen van 10 – 100+ aanwezigen.

Data, tijd en duur

Data, tijd en duur
Inspiratie bijeenkomsten zijn mogelijk op aanvraag waarbij de duur kan varieren vanaf 30 minuten tot en met een dagdeel.

Prijs

Prijs
De prijs van een inspiratielezing in opdracht van een organisatie is afhankelijk van de opzet, lengte, benodigde voorbesprekingen en de mate van maatwerk.

Wil je meer informatie over een inspiratielezing? Vul dan onderstaand contactformulier in. Ik neem snel contact met je op.

Contactformulier Lezing

Wil je meer informatie over een inspiratie lezing? Vul dan onderstaand contactformulier in. Ik neem snel contact met je op.

Dirk van Asselt

Dirk van Asselt

De reiscoach

Eerstvolgende evenementen

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.

De reiscoach

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Pin It on Pinterest

Share This