Vijfdaagse outdoor loopbaanreis

De combinatie van een volledig loopbaan traject met een vijfdaagse wandelreis maakt de aanpak uniek en uitdagend. De loopbaan 5-daagse worden standaard georganiseerd in Mechelen gelegen in het prachtige Zuid-Limburgse heuvelland.

De natuur werkt als vanzelf ontspannend en vanuit ontspanning ontstaan de beste ideeën en inzichten. Het wandelaspect brengt je als vanzelf in beweging. Je wordt fysiek en mentaal uitgedaagd om buiten gebaande paden te lopen, te denken en te handelen. Met als doel om het beste uit je zelf te halen en zo het meeste voor jezelf en je omgeving te kunnen betekenen.

Zuid-Limburg vijfdaagse

Zuid-Limburg – vijfdaagse outdoor loopbaanreis

 • Van maandag 18 juni tot en met vrijdag 22 juni 2018
 • Van maandag 10 september tot en met vrijdag 14 september 2018

We verblijven tijdens deze outdoor loopbaan vijfdaagses in Zuid-Limburg in de monumentale vakwerkboerdeij ’t Höfke in het pittoreske Mechelen of een vergelijkbare Beaujean Vacances locatie.
Je hebt een eigen slaapkamer ter beschikking en dagelijks trekken we vanuit hier de omgeving en de natuur in.

 

 

Testimonials outdoor loopbaanreizen

Testimonials deelnemers aan een loopbaan meerdaagse

“De 5 daagse outdoor loopbaanweek heb ik als zeer positief ervaren. Ik ben goed gaan voelen (met behulp van oefeningen van Dirk) over welke richting ik in wil gaan op werkgebied. Ik liep al een tijdje met allerlei vragen en vooral veel twijfels over wat ik wel of niet zou moeten doen.
Deze twijfels zijn gedurende deze week omgeslagen in daadkracht voor een nieuwe uitdaging, ook al is dit allemaal super spannend (het oude loslaten en het nieuwe aangaan). In het dagelijkse leven heb ik gewoon niet de tijd om goed overzicht te krijgen van wat ik wilde. Dat is mij nu duidelijk geworden dankzij de begeleiding van Dirk.
De heuvelachtige omgeving geeft bovendien een vakantiegevoel en daar heb ik echt van genoten (elke dag zeker 5 uur buiten geweest).

Wat ik ook heel bijzonder vond was dat ik “ineens” een een soort samenwoonde met Dirk en dat dit helemaal natuurlijk was. Ik was totaal op mijn gemak en we hebben leuke gesprekken gevoerd, ook aan de keukentafel. Nog een pluspunt is dat Dirk lekker kan koken (en zijn vrouw ook trouwens :)).

Dus als je serieus een stap wilt maken om je toekomst helder(der) te krijgen, neem contact op met Dirk. Daar zul je lang profijt van hebben”.

Richard – 2017

++++++++++++++++++++++++

“Ik was toe aan keuzes maken met betrekking tot mijn volgende loopbaan stap, nadat ik het besluit had genomen om weg te gaan bij mijn huidige werkgever. Ik kwam er zelf niet helemaal uit en zocht naar iemand die mij de goede richting op kon helpen.

Wat ik kreeg was een intensieve maar ontzettend verhelderende week in het Limburgse landschap. We hadden geluk met prachtig weer, wat het lopen tot een hele prettige ervaring maakte. Je bent echt een week weg en uit je dagelijkse beslommeringen. Dirk blijft je van s’morgens vroeg tot s’avonds laat bezig houden met het stellen van vragen, maar ook jezelf naar de antwoorden laten zoeken en deze steeds meer verfijnen, totdat je tot concrete en goed voelende antwoorden komt die de richting onderbouwen waar heen je wilt. Zijn programma zit goed in elkaar en zonder dat het zwaar voelt.  Je komt echt tot goed onderbouwde keuzes en besluiten. Dit heeft mij enorm geholpen in mijn zoektocht. Verder zorgt Dirk dat je ook nog eens een zeer aangenaam verblijf hebt in een prachtig vakwerkhuis in Limburg, waar hij heerlijke maaltijden bereid en zorgt voor gezelligheid en de juiste sfeer, wat zeker bijdraagt aan het hele proces wat je ondergaat in deze week.

Ik ben thuis gekomen vol energie om op zoek te gaan naar de juiste nieuwe uitdaging, passend bij mij als persoon. Ik heb goed in beeld gebracht wat ik organisaties te bieden heb”!

Marlies – december 2016

+++++++++++++++++++++

“Ik liep al heel erg lang rond met de vraag of ik ook niet iets anders zou willen dan mijn huidige werk. Maar wat dan? En wat kan en wil ik? En hoe ga ik om met onzekerheden? Kortom, het vinden van richting en vertrouwen waren voor mij punten waar ik graag meer inzicht in zou willen krijgen. Na een lange tijd speuren op het internet ben ik bij Dirk terecht gekomen voor een eerste gesprek wat erg prettig verliep en de basis van vertrouwen gaf. Het meerdaagse reiscoach traject heb ik als een een unieke ervaring ervaren. Dit is niet te vergelijken met een standaard proces van een wekelijks gesprek. Je bent 5 dagen volop bezig en geen mogelijkheid om te vluchten in je dagelijkse beslommeringen. 100% tijd in jezelf investeren! Tijdens deze dagen wist Dirk mij tot de kern te brengen. Dirk is een goede en kritische luisteraar en is flexibel om het proces aan te passen op de persoon waar mee hij werkt. Was het altijd prettig? Nee, maar ik had Dirk gevraagd die muur af te breken. En dat kost nogal eens wat persoonlijk moeite! Daarnaast is het ook gewoon relaxed om met hem te lopen en om over van allerlei zaken gedachten te wisselen!
Het is Dirk gelukt om mij tot de kern te brengen, waar ik zelf in het begin mijn twijfels over had. Ik ben een unieke ervaring rijker en heb antwoorden op mijn kernvragen gekregen. Ik ben nu enthousiast gestart met vervolgstappen die bij mij passen.
Erik – 2016

++++++++++++++++++++++

“Als deelnemer van de 8-daagse ‘Werk en leven’ inspiratiereis in Marminiac, Frankrijk waren mijn verlangens saamhorigheid, initiatief, veel feedback ontvangen (en geven) en nazorg. Dit in een ‘setting’ die mij een echt vakantiegevoel geeft. De “Break from it all” is geslaagd. Hard werken was het wel. Per dag 12 uur onder elkaar, de wandeldagen, de onderwerpen en opdrachten, maakten het een intensieve week op fysiek en mentaal gebied.
Belangrijk leerpunt voor mij was het in balans houden (en brengen) van wensen en verantwoordelijkheden; werk, relaties, maatschappelijke inzet, persoonlijke ontwikkeling en ontspanning. Opdrachten in de vrije natuur speelden hier uitstekend op in, met projecties van wensen en verlangens via bijvoorbeeld het gebruik van materiaal uit de omgeving. Maar vooral ook het kijken, luisteren, de ruimte gaan zien.
De interactie met de andere deelnemers was een verdere verdieping op de uitwisseling met Dirk, onze coach en wegwijzer.

Na deze reis heb ik al mijn gedachten en voornemens ten aanzien van een grotere maatschappelijke inzet en het voorgenomen tijdpad erbij in de spreekwoordelijke ijskast gezet. De rust gedurende deze week van bezinning heeft (onverwacht) een ‘onderstroom’ aan gevoelens losgemaakt waarvoor begeleiding is gezocht. Deze inspiratiereis was een opstap naar een dieper contact met mijzelf. Zowel over competenties, lering vanuit behaalde successen alsmede de dieper gelegen kwetsbaarheden.

De weg naar meer welbevinden is ingeslagen. Deze week was als een gift, aan mijn hart. Dank, Dirk!”

Richard de Heus – 2015

++++++++++++++++++++++

 “Dat Dirk een inspirator en loopbaancoach is van grote klasse, durf ik, Maureen, nu gerust te zeggen na de intensieve loopbaan 5 daagse in de prachtige natuur van Zuid-Limburg.
Toen ik met onze groep begon aan de coachweek, begon ook de reis in mijzelf. Stap voor stap onderzoeken, ontdekken en toewerken naar hetgeen ik voor ogen  heb.
Ik heb geleerd te gaan staan voor wie ik ben en wat ik wil met mijn leven. En dat betekent onder andere heel direct in verbinding te zijn met onze natuur – het grotere geheel. Ik ben me bewust dat ik degene zelf ben die kiest hoe ik in het leven sta. Ik heb geleerd hoe ik mijn focus behoudt en ik kan nu liefdevol over en tegen mijzelf spreken”.

Maureen Koot – 2014

++++++++++++++++++++++

“Ik heb de ‘Loopbaan’ vijf daagse van 15 december tot 19 december 2014 in Zuid-Limburg als zeer positief ervaren, leerzaam en gezellig!
We waren met een klein groepje (3 deelnemers plus Dirk als coach), erg open, fijn en er was een prima sfeer. Je leert elkaar op deze manier ook snel kennen.Ik vind Dirk een professionele, vriendelijke, eerlijke, bevlogen, integere loopbaancoach die jou echt iets wilt leren. Hij heeft een mooie opbouw in het programma, stap voor stap en neemt ook de tijd voor de stappen. Je leert op een andere manier naar jezelf te kijken, waarbij het nodig is om soms ook eens achterom te kijken als je het even niet helder meer ziet. Zien en bewust worden wat je wel al gedaan en bereikt hebt, dat goede gevoel voelen en daarvan gebruik maken in situaties waarin je dat nodig hebt.

De wandelingen, de opdrachten, de gesprekken, de omgeving en het verblijf zijn ideale omstandigheden om eens goed met jezelf aan de slag te gaan. Ik ben er nog niet maar ik ben een hele stap vooruit gegaan! Kortom, ik kan Dirk en zijn meerdaagse van harte aanbevelen!”

Mary Scheepers – 2014

+++++++++++++++++++++++

“Nog dagelijks pluk ik de vruchten van de ‘Loopbaan’ 5 daagse in Zuid-Limburg. Ik voel me echt geweldig; ik heb veel meer energie, ben positiever gestemd, ben heel dichtbij mijzelf gekomen en weet met welk doel ik de toekomst tegemoet kan treden. Door de dagelijkse wandelingen, oefeningen en gesprekken met Dirk en medecursisten, ben ik me bewust geworden van mijn capaciteiten en mogelijkheden om verder te groeien. Een lange zoektocht is volbracht! Ik ben zo blij, dat ik naar mijn gevoel heb geluisterd en met Dirk ben gaan wandelen! Het heeft me zoveel positiviteit , begrip en vertrouwen opgeleverd. Ik sta nu voor wie IK ben en wat IK wil”!

Yvonne van Ieperenburg – 2014

+++++++++++++++++++++++

Walking and coaching by Dirk van Asselt. 5 days in Limburg 15 december-  19 december 2014

”What to expect , I did not exactly know. Not because of the clear program Dirk had send us, but because of my own question. Not a very difficult one. But things are always different when you start working on it. The group of 3 had to work hard. We started with lots of words concerning values and qualities,and Dirk made us decide everytime, what was more important to you. Getting to the Essentials.

In a nice spot in the hilly landscape , with the trust of the group , the open conditions Dirk created, we grew in our confidence. The red line became clear. My values were implemented in my mission, my vision. Dirk not satisfied with an answer that was not to the point. In between we walked through the Limburg landscape. We had to go deep into the mud and into our souls. During the walks we were asked to think about the esssentials. Alone, in a pair or in a coaching moment with Dirk. Helping to come to your own values and wishes for the future. Helping not only you but also your groupmates. Like creating art, it became more clear every day; Positive and back to basic qualities. What are you good in, what feels like pleasure, what gives you energy.

Walk and talk, walk and think, walk and laugh, walk and sing. What a good time we had. All going home with a clear plan for the future, full of joy.  But above all thankfull that we have had this time together. A super time, thanks to Dirk and my new friends!”.

Marianne Sickler – 2014

++++++++++++++++++++++

Opzet

Opzet

In de outdoor loopbaan vijfdaagse doorlopen we stap voor stap en uitgebreid het gehele loopbaantraject volgens de methode “Volg je hart, met gezond verstand” en zoals verder toegelicht op de pagina toekomstbegeleiding:

 • Stap 1: Zelfwaardering en zelfvertrouwen
 • Stap 2: Plezier
 • Stap 3: Wensen (wat wil ik, wat kan ik)
 • Stap 4: Missie, doelen en acties
 • Stap 5: Marktonderzoek en focus
 • Stap 6: Profileren (Personal Branding)
 • Stap 7: Marktbenadering

Het sterk afwisselende programma zal, onder andere, bestaan uit:

 • Individuele opdrachten
 • Opdrachten in 2 tallen
 • Groepsbijeenkomsten
 • Individuele coachsessies

Binnen activiteiten worden afgewisseld met buiten activiteiten in de vorm van wandelingen in de directe omgeving waarin diverse opdrachten verwerkt zijn.

Praktisch

Praktisch

Aankomst en vertrek
Exacte locatie, aankomst- en vertrektijd, reismogelijkheden en overige zaken van belang krijg je van mij te horen na je aanmelding.

Afstanden
Gemiddeld zullen we per dag een 15 kilometer afleggen, afhankelijk van de weersomstandigheden, het onderwerp van de dag, de deelnemers, et cetera.
Normaal gesproken zijn we tussen 10.30 en 16.30 uur buiten. We lopen in normaal rustig tempo en zullen regelmatig pauzes inlassen. De ervaring leert dat dit bijna voor iedereen wel haalbaar is. Lukt het niet dan improviseren we en komen we evengoed op de plaats van bestemming. Er is ook altijd gelegenheid en mogelijkheid om eens een ochtend/middag/dag binnen te blijven en daar het dan desbetreffende onderwerp te behandelen.

Eten en drinken
Ontbijt maken we zelf klaar – ik zorg ervoor dat alles aanwezig is.
Lunch zullen we in de meeste gevallen mee nemen en verzorgen we zelf.
Avondeten maken we zelf, in onderlinge samenwerking, klaar – ik zorg ervoor dat alles aanwezig is.

Kleding, schoeisel, rugzak.
Zorg voor een goed rugzakje zodat je een en ander bij je hebt en mee kunt nemen voor onderweg.
Je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste kleding, je persoonlijke verzorging onderweg en vooral de juiste wandelschoenen.

Nazorg

Nazorg

Sommige deelnemers gaan na terugkomst direct, en volledig zelfstandig, verder met het plan van aanpak dat zij voor zichzelf in de loopbaanweek hebben opgesteld.
Andere deelnemers hebben toch behoefte aan een professionele gesprekspartner met wie zij om de zoveel tijd contact hebben met betrekking tot het vervolg van het plan van aanpak dat zij in de loopbaanweek voor zichzelf hebben opgesteld. Voor deze deelnemers aan de loopbaanweken is het nazorg programma opgezet dat aanvullend bij de loopbaanweek kan worden afgenomen.
Onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn geheel vrij ter invulling op ieder gebied van toekomstbegeleiding. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

 • Stand van zaken bespreken met betrekking tot plan van aanpak
 • Eventuele obstakels – waar loop je tegen aan?
 • Ondersteuning bij bijvoorbeeld het benaderen van bedrijven en organisaties
 • Eventueel voorbereiden op sollicitatiegesprekken
 • Als motivatie & inspiratie

 

Inhoud van het nazorg programma:

 • Duur van totaal vier maanden
 • De start is twee weken na afloop van de loopbaanweek
 • Gesprekken vinden – in overleg – online (telefonisch / skype) of face to face (‘s-Graveland) plaats
 • Frequentie is twee keer per maand een gesprek van anderhalf uur.
Investering

Investering

De prijs voor deze combinatie van vakantie, genieten en volledig loopbaantraject is:

Exclusief het nazorg programma

 • € 1295,= inclusief BTW voor particuliere inschrijvingen
 • € 1395,= exclusief 21% BTW voor inschrijvingen via de werkgever


Inclusief het nazorg programma 

 • € 1655,= inclusief BTW voor particuliere inschrijvingen
 • € 1795,= exclusief 21% BTW voor inschrijvingen via de werkgever

Genoemde prijzen zijn inclusief het volledig loopbaantraject, de accommodatie, ontbijt, lunchpakket en avondeten.

Meerdaagse outdoor loopbaanreizen

Heb je interesse of wil je je direct inschrijven voor deelname aan een 5 – daagse outdoor loopbaanreis vul dan onderstaand contactformulier in:

Op de pagina ‘Agenda’ staan in chronologische volgorde alle meerdaagse outdoor loopbaanreizen vermeld. Plus alle 1-daagse loopbaandagen.

Wil je je aanmelden of meer informatie over de toekomstbegeleiding? Vul het contactformulier in. Ik neem snel contact met je op.

Pin It on Pinterest

Share This